بیتابتر از جان پریشان در شب
بیخوابتر از گردش هذیان بر لب
بیرؤیـت روی او بـلاتکلیـفـم
مثل گل آفتابگردان در شب
«محمدمهدی سیار»
راز عشق شقایق
شقایق گفت با خنده؛ نه تب دارم، نه بیمارم
اگر سرخم چنان آتش، حدیث دیگری دارم
گلی بودم به صحرایی، نه با این رنگ و زیبایی
نبودم آن زمان هرگز، نشان عشق و شیدایی
یکی از روزهایی، که زمین تب دار و سوزان بود
و صحرا در عطش می سوخت، تمام غنچه ها تشنه
و من بی تاب و خشکیده، تنم در آتشی می سوخت
ز ره آمد یکی خسته، به پایش خار بنشسته
و عشق از چهره اش پیدای پیدا بود
ز آنچه زیر لب می گفت: شنیدم،
سخت شیدا بود
نمی دانم چه بیماری به جان دلبرش افتاده بود،
اما طبیبان گفته بودندش
اگر یک شاخه گل آرَد،
از آن نوعی که من بودم بگیرند ریشه اش را،
بسوزانند شود مرهم برای دلبرش،
آن دم شفا یابد
چنانچه با خودش می گفت، بسی کوه و بیابان را
بسی صحرای سوزان را، به دنبال گلش بوده
و یک دم هم نیاسوده، که افتاد چشم او ناگه به روی من
بدون لحظه ای تردید، شتابان شد به سوی من
به آسانی مرا با ریشه از خاکم جدا کرد و
به ره افتاد و او می رفت،
و من در دست او بودم و او هر لحظه سر را
رو به بالاها شکر می کرد،
پس از چندی هوا چون کوره آتش، زمین می سوخت
و دیگر داشت در دستش تمام ریشه ام می سوخت
به لب هایی که تاول داشت، گفت: چه باید کرد؟
در این صحرا که آبی نیست
به جانم، هیچ تابی نیست
اگر گل ریشه اش سوزد
که وای بر من برای دلبرم، هرگز دوایی نیست
و از این گل که جایی نیست،
خودش هم تشنه بود، اما نمی فهمید حالش را،
چنان می رفت و من در دست او بودم،
و حالا من تمام هستِ او بودم
دلم می سوخت، اما راه پایان کو؟
نه حتی آب، نسیمی در بیابان کو؟
و دیگر داشت در دستش تمام جانِ من می سوخت
که ناگه روی زانوهای خود خم شد،
دگر از صبر او کم شد؛ دلش لبریز ماتم شد،
کمی اندیشه کرد، آنگه
مرا در گوشه ای از آن بیابان کاشت
نشست و سینه را با سنگ خارایی
اما! آه ! صدای قلب او گویی جهان را زیرو رو می کرد
زمین و آسمان را پشت و رو می کرد و
هر چیزی که هرجا بود، با غم رو به رو می کرد
نمی دانم چه می گویم؟
به جای آب، خونش را به من می داد و
بر لب های او فریاد بمان ای گل،
که تو تاج سرم هستی دوای دلبرم هستی، بمان ای گل
و من ماندم نشان عشق و شیدایی
و با این رنگ و زیبایی
و نام من شقایق شد
گل همیشه عاشق شد
«شاعر فریبا شش بلوکی»
قال امام سجّاد (ع) عَلیه السّلام:
سادَةُ النّاسِ فی الدُّنْیا الاَسْخِیاء، وَ سادَةُ الناسِ فی الاخِرَةِ الاتْقیاء.
در این دنیا سرور مردم، سخاوتمندان هستند؛
و در قیامت سیّد و سرور مردم، پرهیزکاران خواهند بود.
او می بیند...
مراقب اعمال و رفتار و گفتار خویش باشیم...
اِنَّ اللهَ بّصیرٌ بِالعِباد (سوره غافر، آیه 44)
دریاچه چورتِ مازندران، بهشتی دیگر
دریاچهٔ میانشه یا دریاچهٔ چورت در فاصلهٔ ۱۰ کیلومتری روستای چورت حد فاصل ساری تا کیاسر در استان مازندران قرار دارد. این دریاچه، در جنگلهای بکر روستای چورت در بخش چهار دانگه شهرستان ساری در ۵۰ کیلومتری جنوب این شهر واقع است. وسعت این دریاچه حدود ۲/۵ هکتار است.
هنگام کاهش آب، پدیدار شدن باقیمانده درختهایی که در محل پیدایش دریاچه بودهاند منظره ویژهای را ایجاد میکند. این دریاچه در شکاف درهای با شیب زیاد قرار گرفته و دور تا دور دریاچه را پوششهای جنگلی بکر و درختان قدیمی در بر گرفتهاست.
شکل هندسی دریاچه به شکل بیضی کشیده است و ژرفای آن با توجه به میزان بارشهای فصلی متغیر است. ماهیهای موجود در دریاچه توسط افراد محلی به دریاچه انداخته شدهاست. عکسهایی از این دریاچه زیبا در پائیز را مشاهده می کنید.
چگونه زمانی که تنها هستید از حملات قلبی نجات پیدا کنید؟؟
بیشتر افراد زمانی دچار حملات قلبی می شوند که تنها هستند، بدون هیچ کمکی. فردی که دچار حمله شده احساس از حال رفتگی می کند و تا از دست دادن هوشیاریش تنها 10 ثانیه فرصت دارد.
چه باید کرد؟؟؟
جواب: نترسید شروع کنید به سرفه کردن بصورت پی در پی و محکم. قبل از هر سرفه یک نفس عمیق بکشید. سرفه باید عمیق و طولانی باشد. مثل زمانی که می خواهید خلط را از ته سینه خود خارج کنید. نفس عمیق و سرفه باید هر دو ثانیه یک بار بدون توقف تکرار شود، تا هنگامی که کمک برسد و یا قلب شما مجدداً بطور نرمال بزند. نفس عمیق باعث ورود اکسیژن به داخل ریه های شما می شود و سرفه باعث می گردد به قلب شما فشار وارد شده و سبب چرخش خون می شود. این فشار باعث برگشت ریتم نرمال قلبی نیز می گردد و به این وسیله فردی که دچار حمله شده می تواند خود را به بیمارستان برساند.
دکتر محسن تقدسی - مدیر اجرایی مجله فیض دانشگاه علوم پزشکی کاشان
نسیم صبح نفسهای توست، ای موعود!
که آمدست به شهــــر شکوفه سـر بزند
اشاره کن که خــزان از درخت بـــرخیــزد
اشاره کـن که بهـــاری دوباره ســر بـزند
«سمیه خسروی»
پنج صفت در مداد هست که اگر آنها را بدست بیاوری برای تمام عمر در آرامش خواهی بود.
صفت اول: میتوانی کارهای بزرگ کنی اما هرگز نباید فراموش کنی که دستی وجود دارد که هر حرکت تو را هدایت می کند. اسم این دست، خداست. او تو را یاری می دهد تا در بهترین مسیر حرکت کنی.
صفت دوم: باید گاهی از آنچه می نویسی دست بکشی و از مداد تراش استفاده کنی. این کار هر چند باعث میشود مداد کمی رنج بکشد اما آخر کار نوکش تیزتر میشود و اثری هم که از خود باقی میگذارد ظریفتر و باریکتر است. پس باید رنجها را تحمل کنی، چون رنجها باعث میشود انسان کاملی شوی.
صفت سوم: مداد همیشه اجازه میدهد برای پاک کردن یک اشتباه ، از پاک کن استفاده کنیم. تصحیح یک خطا، کار بدی نیست بلکه برای اینکه خودت را در مسیر صحیح نگه داری، لازم و ضروری هست.
صفت چهارم: چوب یا شکل خارجی مداد مهم نیست بلکه زغال داخل آن اهمیت دارد. پس همیشه مراقب باش که درونت چه خبر است.
صفت پنجم: مداد همیشه اثری از خود به جا می گذارد. پس هر کاری در زندگیات انجام میدهی ردی از تو بجا میماند. سعی کن نسبت به هر کاری که انجام میدهی هوشیار باشی و بدانی چه می کنی.
-- از وبلاگ علمی آموزشی و فنی کار و فناوری کلاله --
سالها پیش سفر کردیم به زمین؛
و حال زمین گیر شده ایم...
آسمانی ها پشت سرمان آب بریزید تا برگردیم...
...
از زمین تا آسمان راهی نیست!
یا حسین!
تهیه ی آب توی شرایط استثنائی که تشنگی هر لحظه خطرناک تر میشه، میتونه یکی از مهمترنی مهارت های مهم برای سالم موندن باشه. بدون آب کافی، بدن خیلی زود خسته میشه و درد عضلات و سردرد نمیذاره فعالیت مفید و نجات دهنده ای انجام بدین. پس یکی از چیزهایی که بهتره همین امروز یاد بگیرید، اینه که بدون هیچ امکانات خاصی، توی هر جایی حتی کویر و صحرا چطوری میشه آب آشامیدنی تهیه کرد.
توی این مطلب میخواهیم یک تقطیرکننده ی خورشیدی درست کنیم. چطوری؟
از یک تکه کیسه ی پلاستیکی با کمک نور خورشید برای تهیه ی آب استفاده می کنیم. داشتن یک کیسه پلاستیکی توی لوازم سفرتون میتونه گاهی اوقات جونتون رو نجات بده. آبی که بعد از طی این مراحل به دست میاد، هیچ نا خالصی ای نداره و میتونید با خیال راحت بنوشیدش.
1- دور و برتون رو نگاه کنید و در جایی که رطوبت بیشتری وجود داره، یک چاله نسبتا کم عمق یا به شکل V و یا به شکل یک مکعب مستطیل بکنید. اگه دور و برتون آب کثیف، یا گل و گیاه (حتی کاکتوس!) وجود داره، اونها رو له کنید و داخل این چاله بریزید.
2- یک کاسه بذارید وسط چاله.
3- حالا روش رو با کیسه ی پلاستیکی بپوشونید و با خاک جوری اون رو روی زمین ثابت کنید که هوای زیر کیسه به هیچ وجه بیرون نیاد.
4- آخر سر یک سنگ کوچک نسبتا سنگین وسط کیسه (درست بالای سر کاسه) قرار بدید. تقطیرکننده ی شما آماده است و فقط باید منتظر باشید تا حرارت نور خورشید، آب رو از زمین دریافت کنه و با انجام یک چرخه ی آب ساده، آب آشامیدنی توی کاسه تون جمع بشه!
این عکس نشون دهنده ی مقدار آبیه که توی حدود ۲۴ ساعت جمع شد. برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید، بهتره چاله رو بزرگتر بکنید و داخلش گیاهانی که هنوز تر هستند قرار بدید. -- منبع: گردالی --
سالهای بعد........... اینا دیگه چی هستند؟
-- از وبلاگ علمی آموزشی و فنی کار و فناوری کلاله --
مواد لازم برای کیک ماکارونی
پنیر پیتزا پنج قاشق غذاخوری گوشت چرخکرده یک کاسه ماستخوری زعفران یک چهارم قاشق چایخوری رب گوجهفرنگی سه قاشق غذاخوری پیاز یک عدد ماکارونی 300 گرم روغن نصف فنجان نمک و فلفل به میزان لازم تخممرغ سه عدد ماست سه قاشق غذاخوری سوسیس دو عدد کوچک فلفل دلمهای نصف عدد |
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از کیک ماکارونی خواهیم داشت.
طرز تهیه کیک ماکارونی
یک عدد پیاز متوسط را با نصف فنجان روغن سرخ میکنیم. گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت می دهیم.
نمک و فلفل و رب گوجه را اضافه میکنیم.
فلفل دلمهای خردشده را اضافه میکنیم. مایه گوشتی آماده میباشد.
در یک قابلمه آب را جوش آورده و پنج قاشق نمک اضافه میکنیم.
ماکارونیهای دراز را نصف کرده، در آب جوش میریزیم.
ماکارونی حدود ده دقیقه که بپزد، نرم میشود. بعد از نرم شدن، آن را آبکش میکنیم و مقدار زیادی آب سرد روی آن میریزیم.
ماست را با قاشق هم زده، تخممرغ و زعفران دم کرده را با آن مخلوط میکنیم.
ماکارونی آبکش شده را با مایه تخممرغی مخلوط میکنیم.
ته قالب را با کمی روغن چرب میکنیم. نصف ماکارونی را در قالب ریخته، دو سوم مایه گوشتی را روی آن میریزیم سپس کمی پنیر پیتزا
روی آن میپاشیم. مایه گوشتی نباید با کنارههای ظرف تماس پیدا کند.
بقیه ماکارونی را میریزیم و روی قالب را با یک فویل میپوشانیم. ماکارونی را در قالب با دست یا قاشق فشرده میکنیم.
فر را از نیم ساعت قبل با حرارت متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) روشن میکنیم و قالب را برای مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر
قرار میدهیم. کیک ماکارونی پختهشده را از فر درآورده، ده دقیقه میگذاریم تا سرد شود سپس آن را از قالب در میآوریم.
بقیه پنیر پیتزا و سوسیسهای خردشده و بقیه مایه گوشتی را روی کیک قرار میدهیم و آن را برای مدت پنج دقیقه زیر شعله گریل فر قرار میدهیم تا پنیرها ذوب و طلایی رنگ شوند.