ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
مواد لازم:
خیار ریز و تازه 2 کیلو سبزی شامل (ترخون، شوید، مرزه و جعفری) 250 گرم سیر یک بوته بزرگ فلفل تند 5 یا 6 عدد تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری نخود خام چند عدد برای ترد شدن خیارها نمک یک پیمانه آب 14 پیمانه سرکه یک پیمانه |
طرز تهیه: ابتدا خیار و سبزی ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود.
دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید.
آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید.
با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید.
خیارها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید و لابهلای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید.
نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید.
وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد. در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف میشود.
ممنون مشخص خیلی کدبانو هستینا